3. Sebep Sonuç Yasası (Karma Yasası)

Her eylem bir şekilde kendine geri dönen benzer bir enerji gücü yaratır. Ne ekersek onu biçeriz. Başkalarına mutluluk ve başarı getirecek eylemleri seçtiğimizde, kendi karmamızın meyveleri de mutluluk ve başarı olur.

Karma hem eylem hem de eylemin sonucudur. Sebep ve sonuç eşzamanlıdır, çünkü her eylem kendisine geri dönen benzer bir enerji gücü yaratır. ‘’Karma Yasası’’ bize hiç de yabancı bir kavram değildir. Herkes, ‘’Ne ekersen onu biçersin’’, sözünü duymuştur. Belli ki hayatımızda mutluluk yaratmak istiyorsak, mutluluk tohumlarını nasıl ekeceğimizi öğrenmemiz gerekir. Bu yüzden karma, bilinçli seçimlerimizin sonucu anlatır.

Hoşunuza gitsin ya da gitmesin, şu an olan her şey geçmişteki seçimlerinizin birer sonucudur. Ne yazık ki birçoğumuz farkında olmadan bu seçimleri yaparız ve bu yüzden bunların birer seçim olduğunu düşünmeyiz, ancak bunların hepsi kendi seçimlerimizdir. Bilinçli seçim yapma ve tanıklık etme çok güçlü bir yöntemdir. Herhangi bir seçim yaptığınızda kendinize iki şey sorun. Birincisi, ‘’Bu seçimimin sonuçları ne olabilir?’’ Bu sorunun cevabını kalbinizde bulacaksınız. İkincisi ise, ‘’Şu an yapmakta olduğum seçim bana ve etrafımdakilere mutluluk getirecek mi?’’ Cevabınız evet ise, devam edin ve seçiminizi yapın. Eğer cevabınız hayır ise ve bu seçim size veya etrafınızdakilere üzüntü getirecekse bu seçimi yapmayın. İşte, bu kadar basit.

Peki, ya geçmiş karmalar ve sizi şu an nasıl etkiledikleri konusu ne olacak? Geçmiş karmalar için yapabileceğiniz üç şey var. Birincisi karmik borçlarınızı ödemek. Birçok insan farkında olmadan bunu yapar. Siz de bo yolu tercih etmek isteyebilirsiniz.

Bazen bu borçların ödemesinde çok büyük acılar çekilir, fakat ‘’Karma Yasası,’’ Evrende hiçbir borç ödenmeden bitmez, der. Evrenin muhasebe sistemi mükemmeldir ve enerjisi devamlı bir değiştokuş haliyle çalışır.

Yapabileceğiniz ikinci şey karmanızın şeklini değiştirmek veya arzu ettiğiniz bir deneyime dönüştürmek olabilir. Bu çok ilginç bir süreçtir. Karmik borcunuzu öderken kendinize sorabilirsiniz. Bu deneyimden ne öğrenebilirim? Bu bana niye oluyor ve evrenin bana verdiği mesaj nedir? Bu deneyimi diğer insanların yararı için nasıl kullanabilirim?

Bunu yaparak aslında bir fırsat tohumu arıyorsunuzdur ve bu fırsat tohumu sizin ‘’darma’’nız, yani hayatınızın amacıdır. Örneğin spor yaparken ayağınızı kırarsanız, bu deneyimden ne öğrenebilirim? Evrenin bana verdiği mesaj nedir? Diye sorabilirsiniz.

Belki mesaj biraz yavaşlamanız, bir dahaki sefere bedeninize daha fazla ilgi ve özen göstermeniz gerektiği olabilir. Eğer darmanız başkalarına bir şey öğretmekse kendinize, ‘’Bu deneyimi diğer insanların yararı için nasıl kullanabilirim? Diye sorun. Belki bunun sonucunda yaşadıklarınızı güvenli bir şekilde spor yapma konusunda bir kitap yazarak diğer insanlarla paylaşmayı tercih edeceksiniz ya da öyle bir ayakkabı tasarlayacaksınız ki bu ayakkabı sizin yaşadığınız benzer kazaları önlemeye yarayacak. Bu yolla kozmik borcunuzu öderken, sıkıntı veren bir durumu size bolluk bereket getiren faydalı bir duruma çevirirsiniz. Böylelikle karmanızı olumlu bir deneyime çevirmiş olursunuz. Karmanızdan tamamen arınamayabilirsiniz belki, ama karmik serüvenlerden yeni ve olumlu bir deneyim yaratabilirsiniz.

Karmayı çözümlemenin üçüncü yolu ise onun ötesine geçerek onu aşmaktır. Bir başka deyişle karmanın titreşiminden daha yüksek bir titreşime geçmektir. Karmayı aşmamız ondan bağımsız yolu boşluğu, ‘’Öz’’ü, ruhu deneyimlemektir. Bu, akan suda kirli bir çamaşır yıkamaya benzer. Her yıkayışınızda bir parça kiri temizlersiniz. Yıkamaya devam ettikçe çamaşır da temizlenmeye devam eder. Düşüncelerinizin arasındaki boşlukta daha derinlere gidip gelerek karmanızı yıkar, yani karmanızın tohumlarını dönüştürürsünüz. Bu da tabii ki meditasyon yaparak olur.

Tüm eylemler karmik serüvenlerdir. Bir fincan kahve içmek karmik bir serüvendir. Her eylem bir hafıza yaratır ve bu hafızanın bir arzu yaratma yeteneği ya da potansiyeli vardır ki arzu ise tekrar eylemi yaratır. Ruhunuz karma, hafıza ve arzu tohumlarından oluşan bir bilinç demetidir. Henüz yeşermemiş bu tohumların farkına vardığınızda gerçeğin bilinçli yaratıcısı siz olursunuz. Bilinçli seçimler yapan bir kişi olduğunuzda da kendiniz ve etrafınızdakiler için geliştirici ve dönüştürücü davranışlarda bulunursunuz. Yapmanız gereken tek şey budur.

SEBEP SONUÇ YASASI’NIN (KARMA YASASININ) UYGULANIŞI

  • Bugün yaptığım her seçime tanıklık edeceğim. Ve bu seçimleri bilinçli ve farkında olarak yapacağım. Gelecekteki herhangi bir ana hazırlanmak için şimdiyi tümüyle farkında olarak yaşayacağım.
  • Bir seçim yaptığımda kendime iki soru soracağım. Bu seçimin sonuçları nelerdir? Ve bu seçim, bana ve etrafımdakilere mutluluk ve doygunluk getirecek mi?
  • Kalbimden bana rehberlik etmesini isteyeceğim. Eğer seçimim hakkında rahat hissettiriyorsa, devam edeceğim. Eğer bu seçimim beni huzursuz ediyorsa duracağım ve içimdeki bilgelikle bu hareketin sonuçlarını görmeye çalışacağım. Bu rehberlik kendim ve etrafımdakiler için spotane ve doğru seçimler yapmamda yardımcı olacaktır.
(Visited 17 times, 1 visits today)